Wielco

Wielco is sinds jaar en dag toonaangevend in de vislokvoederindustrie. Wielco is sinds jaar en dag toonaangevend in de vislokvoederindustrie. Sinds de oprichting in 1946 is een zeer ruime vakkennis opgebouwd. We streven dan ook de hoogste kwaliteit na!

In samenwerking met professionals heeft Wielco inmiddels vele kant-en-klaar voeders ontwikkeld. En met succes, want diverse topvissers hebben met deze kant-en-klaar producten vele prijzen gewonnen. Naast deze samengestelde producten heeft Wielco bovendien een zeer uitgebreid assortiment aan enkelvoudig voer, boilies, pellets, kleur-, geur- en smaakstoffen en particals. Met deze producten kan iedere gewenste combinatie gemaakt worden voor een optimaal resultaat!

Geschiedenis
Loosbroek – Wielco B.V. is in 1946 opgericht als producent van mengvoeders voor vee. In 1965 werd het bedrijf overgenomen door de gebroeders Van de Wiel, die zich in 1975 gingen bezighouden met de productie en verkoop van hoogwaardig hondenvoer onder de naam Wielco. Het vakmanschap en de betrokkenheid van het personeel gecombineerd met de constante hoge kwaliteit van de grondstoffen, zorgden dat het hondenvoer snel bekendheid kreeg in Nederland en de rest van Europa.
Deze formule werd ook toegepast op de productie en verkoop van vislokvoer. En wederom met succes. In samenwerking met professionals heeft Wielco diverse succesvolle kant-en-klaar voeders ontwikkeld, zoals de Goldline en The Perfect Combination. Diverse topvissers hebben met deze kant-en-klaar producten grote prijzen in de wacht gesleept. Naast deze kant-en-klaar producten heeft Wielco een zeer uitgebreid assortiment aan enkelvoudig voer (grootste assortiment in Nederland), boillies , pellets, kleur-, geur- en smaakstoffen en particals.
Met deze extra producten kan iedere gewenste combinatie gemaakt worden voor een optimaal resultaat. Het vislokvoer van Wielco wordt inmiddels in verschillende landen over de gehele wereld verkocht, zowel eigen merk als Private label. Alle grondstoffen die door Wielco gebruikt worden voldoen aan de GMP+ normering, wat een waarborg is voor een hoge kwaliteit producten. In januari 2006 is Wielco overgenomen door de Vobra Groep, producent van hoogwaardig honden- en kattenvoeding (Vobra is GMP+, HACCP en ISO9002 gecertificeerd). Beide bedrijven vinden hun oorsprong in Loosbroek (Noord Brabant) en hebben dezelfde achtergrond, waardoor er een perfecte combinatie is ontstaan. Wielco blijft uiteraard onder eigen naam de producten in de markt zetten, immers: Wielco is en blijft: The Company for Top Results.